Relatiecursus "Houd me Vast" - voor een hechtere relatie

Weet je partner wat er bij je leeft?

De Houd me Vast-cursus is bedoeld voor paren die meer uit hun relatie willen halen, die willen leren hoe ze op een andere manier met elkaar om kunnen gaan, zodat ze een hechtere band ontwikkelen en zich meer tevreden voelen over hun relatie. De cursus is geen therapie. De cursus is gebaseerd op de principes van Emotionally Focused Therapy (EFT, emotiegerichte relatietherapie), een vorm van relatietherapie die sterk in opkomst is en waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het betere resultaten biedt dan andere vormen van relatietherapie.

Achtergrondinformatie
Als je een hechte band met je partner hebt, voel je je gewaardeerd, geliefd en begrepen. Je hebt het veilige gevoel dat je altijd op je partner terug kunt vallen. Zo’n band met onze partner heeft een grote invloed op de manier waarop we in het leven staan. Het maakt dat we ons zekerder, sterker, meer ontspannen en veerkrachtiger voelen.
Maar een relatie kan ook moeilijk zijn. Want juist in de partnerrelatie worden gevoelige plekken aangeraakt, die ontstaan zijn door kwetsuren in eerdere ervaringen met anderen. Op momenten dat dat gebeurt, voelt dat als een bedreiging van ons gevoel van verbinding met onze partner. Dat kan pijnlijk en beangstigd zijn en ervoor zorgen dat we elkaar verwijten gaan maken of ons terugtrekken. En dat heeft een negatief effect op onze relatie.


Doel van de cursus
In de Houd me Vast-cursus leren jullie begrijpen wat liefde is in relatie tot onze behoefte aan hechting, leren jullie de destructieve patronen in jullie relatie herkennen, leren jullie hoe je uit het patroon kunt stappen en bouwen jullie aan een veilige relatie om moeilijke dingen te kunnen bespreken.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor stellen die hun relatie willen verbeteren. Jullie hoeven zeker geen slechte relatie te hebben om mee te doen. Ieder stel is welkom: jong of ouder, homo of hetero, lang getrouwd of met een LAT-relatie. De cursus is niet geschikt voor stellen met ernstige relatieproblemen, waarbij bijvoorbeeld een derde in het spel is of sprake is van huiselijk geweld. In dat geval kunnen jullie bij mij terecht voor relatietherapie.

Praktische informatie

Er start weer een nieuwe cursus bij voldoende aanmeldingen. De cursus wordt waarschijnlijk gegeven in een lang weekend of op twee vrijdagmiddagen van 15 tot 17 uur en twee zaterdagen.

De Houd me Vastcursus bestaat uit acht onderdelen van ongeveer twee uur. Wij bieden de volledige (niet ingekorte) cursus aan.
De cursus vindt plaats in een groep met maximaal zes paren. Tijdens de bijeenkomsten werken we met videomateriaal, oefeningen & opdrachten. Ook krijgen jullie huiswerk mee. Er zijn geen groepsopdrachten en weinig groepsdiscussies. Het is vooral de bedoeling dat jullie als partners samen aan de slag gaan. Persoonlijke onderwerpen bespreek je met je partner, niet met de anderen.
Ik geef deze cursus samen met een andere gevorderd EFT-relatietherapeut.

Het is ook mogelijk om de cursus te volgen als stel, met mij alleen, dus niet met andere stellen samen.

Meer informatie?

Klik hier om naar de site van EFT te gaan, waar echtparen vertellen over hun ervaring met de cursus. Klik hier voor artikelen in kranten en tijdschriften over de Houd me Vastcursus. De cursus is gebaseerd op het boek 'Houd me Vast' van relatietherapeute Sue Johnson, verkrijgbaar bij de boekhandel. Het is de bedoeling dat jullie dit boek aanschaffen, omdat we ermee werken in de cursus.  

Mochten jullie belangstelling of vragen hebben, mail of bel me dan even. Dat kan natuurlijk ook als je wilt overleggen of de cursus bij jullie past. Mail: j
anine@relatiesenmeer.nl Telefoon of whattsapp: 06-12091404.