Tarieven en vergoedingen

Zie hieronder voor vergoedingsmogelijkheden. Veel verzekeraars vergoeden een groot gedeelte. Dat gaat niet af van de eigen bijdrage van €385,- in de basisverzekering.
 

Tarieven 2024

De afgelopen jaren is mijn tarief hetzelfde gebleven. Helaas heeft de inflatie inmiddels zoveel effect op de kosten van mijn praktijk dat ik me genoodzaakt voel om de tarieven iets te verhogen.

Duur en prijzen per sessie (gesprek):

Individuele therapie: 60 minuten - € 75
Relatietherapie: 75 minuten - € 120 per stel (€ 60 p.p.)
Gezinstherapie: 75 minuten - € 120 per twee personen, € 135 voor drie of meer personen
Systeemtherapie voor ouders: 75 minuten - € 120 per ouderstel, € 75 voor één ouder.
Individueel gesprek tijdens gezins- of relatietherapie of ouderbegeleiding: 60 minuten - € 75
Uitgebreid inhoudelijk telefonisch contact, mailcontact of whatsappcontact tijdens het therapietraject: €15 per kwartier.
 

Let op:

De bedragen zijn inclusief 21% btw over relatie- en gezinstherapie en cursussen. 
Het intakegesprek duurt vaak langer, maar kost niet meer dan een gewone sessie.
Gesprekken vinden plaats in de praktijk.
Huisbezoeken kunnen bij uitzondering en in overleg plaatsvinden. Reistijd (€ 20,- per uur) en reiskosten (€ 0,19 per km) worden dan in rekening gebracht.
Als je een afspraak niet na kunt komen, graag zo snel mogelijk afzeggen en in ieder geval binnen 24 uur (weekend niet meegerekend). Voor afspraken die korter dan 24 uur van te voren worden afgezegd, breng ik de helft van de kosten in rekening.
Je krijgt na het gesprek een factuur toegemaild, welke je binnen 3 weken moet overmaken. Ik probeer eens per twee weken te factureren.

Vergoedingsmogelijkheden

Individuele therapie kan grotendeels vergoed worden als je aanvullend verzekerd bent, onder de noemer psychosociale therapie of complementaire zorg / behandelwijzen. Hoeveel dat is hangt af van je zorgverzekering en de voorwaarden van de zorgverzekeraar. Je hoeft niet eerst de wettelijk eigen bijdrage van €385,- te betalen, zoals bij therapieën die uit de basisverzekering vergoed worden. Door mijn lidmaatschap bij de NVPA en de RBCZ zijn er afspraken met zorgverzekeraars over de vergoeding van therapie. Ga voor een overzicht van de vergoedingen voor individuele therapie naar de site van de NVPA. Ik kan een vergoeding niet garanderen. Om niet voor verrassingen te komen te staan, kun je contact met je verzekeraar opnemen en toezeggingen van een verzekeraar op papier of mail vragen.
Systeemtherapie (relatie- en gezinstherapie) wordt helaas in de meeste gevallen niet vergoed. Dat is een besluit van de overheid. Jullie zorgverzekeraars kunnen daar meer over vertellen.
Cursussen en trainingen worden niet vergoed door de zorgverzekeraars.
Je kunt je werkgever vragen de therapie (deels) te vergoeden, als dit ziekte (burn-out) kan voorkomen of verkorten.
Als je een bijstandsuitkering hebt, kun je bij de gemeente een aanvraag doen voor bijzondere bijstand.       

 

Lidmaatschapnummers:

NVRG: 12448
NVPA: 102661
RBCZ: 204960R
KvK: 59840641

Btw-ID nr.: NL002090365B35
Bankrekening: NL90 RABO 0152213260

 

 

Privacy-document: klik hier.