Individuele therapie

Zit je niet goed in je vel? Of ben je ontevreden over jouw contact met anderen?

Ben je ontevreden over je leven? Voel je je eenzaam? Heb je veel last van stress? Ervaar je het leven als zwaar? Heb je een negatief beeld van jezelf? Heb je moeite met je grenzen aan te geven, jezelf open te stellen of een ander te vertrouwen?
Misschien twijfel je of je verder wil met je relatie, ben je verliefd geworden op een ander of weet je niet meer hoe je je relatie kunt veranderen. Of loop je in relaties steeds tegen dezelfde dingen aan of lukt het je niet een fijne relatie te krijgen. Misschien ervaar je problemen in je contact met anderen?

Vraag je je af waarom het je niet lukt je leven of je relaties met anderen vorm te geven zoals je dat graag zou willen?
Problemen met jezelf uiten zich vaak in het contact met anderen. Aan de hand van situaties uit jouw (dagelijks) leven, onderzoeken we welke gevoelens die bij je oproepen, hoe je daar mee omgaat om jezelf te beschermen, waar dat z'n oorsprong heeft, hoe je het anders wilt en hoe je dat kunt bereiken. Zodat jij je beter gaat voelen in het contact met de ander, je meer jezelf durft te zijn en je beter gaat voelen. We kunnen anderen niet veranderen, maar als jij je anders gaat voelen, zul je anders gaan reageren en zul je merken dat anderen dat ook naar jou zullen gaan doen.

De afgelopen jaren ben ik me steeds meer gaan verdiepen in hechting (gehechtheid). Hechting heeft te maken met de mate waarop je als kind veilig voelde, je op je ouders terug kon vallen voor hulp, steun en troost en hoe voorspelbaar ze voor je waren in hun gedrag. Dat heeft veel invloed op hoe je in het contact met anderen staat. Een onveilige hechting maakt dat het niet vanzelfsprekend is om erop te vertrouwen dat anderen voor je klaar staan. Dat heeft invloed op je zelfbeeld, je gevoelens en je gedrag en dus ook op je relatie met anderen. Gelukkig kun je jezelf hier wel in ontwikkelen en je leven en relaties meer vormgeven zoals jij dat wilt.

Mijn focus ligt op de emoties die je ervaart, omdat ze de weg wijzen naar de behoeftes die je hebt en die vaak onvervuld zijn. We willen allemaal het gevoel hebben dat we er toe doen en gezien en geaccepteerd worden door degenen die belangrijk voor ons zijn. Je kunt een sterke behoefte hebben om je begrepen, goed genoeg of gewaardeerd te voelen. Door anderen, maar ook door onszelf. Om je beter te voelen is het dus noodzakelijk om een manier te vinden waarop die behoeftes wél bevredigd worden.

Heb je last van stressklachten of een burnout? Klik dan hier voor meer informatie.
Je bent welkom vanaf 16 jaar.

Ik vind het belangrijk zorgvuldig om te gaan met je privacy. Het privacy-document van Relaties & Meer vind je hier.
Klik hier om terug te gaan naar de homepage.