Cliënten aan het woord

Als de liefde er nog is maar de relatie niet meer goed werkt….we moesten hard aan de slag om samen weer een team te vormen. Janine kon goed inzichtelijk maken wat er precies tussen ons gebeurde en hoe we de verbinding weer konden vinden. We hebben Janine leren kennen als een warm, meelevend en betrokken persoon. We durfden beiden open naar haar te zijn omdat we ons allebei gehoord en gekend voelden. Ze oordeelt niet (heel knap), kiest geen partij, maar staat dan eens naast de een en dan eens naast de ander. Kortom: ze komt op voor de relatie. Ze gaf ons ook handvaten om elkaars emoties beter te leren begrijpen. Met een positief resultaat, we kunnen haar zeker aanbevelen!

 

"Mijn ervaring met jou: aansluitend, je weet de kern te raken, zeer neutraal, we voelden ons beiden gehoord, je voelt mensen aan en weet de juiste dingen op de juiste momenten te zeggen, je geeft stof tot nadenken, ben nu twee keer (de eerste keer eenmalig, de tweede keer een periode) bij je geweest en durfde twee keer stappen te zetten, keuzes te maken. Waarom? Omdat je de kern weet te raken. Omdat je open durft te leggen met goede analyses en duidelijke uitleg waar het naar jouw idee zit, hoe de patronen zijn, etc.
Erg fijn, erg prettig!!!!! Dus dank je wel Janine!" (vrouw met haar ex-partner)

 

"Eind 2017 zijn we met jou in contact gekomen nadat we bij toeval een foldertje tegen kwamen bij de huisarts. In onze relatie boterde het al een tijdje niet en eigenlijk zochten we hulp hierbij. Na telefonisch een afspraak te hebben gemaakt, konden we gelukkig al heel snel terecht voor het kennismakingsgesprek. Na dit eerste gesprek kwamen we thuis en hadden allebei de zelfde gedachte, ‘hier zijn we op de juiste plek, hier hebben we een heel goed gevoel bij, hier gaan we onze hulp en ondersteuning van krijgen die we zo vreselijk hard nodig hebben’. Bij jou konden we ons zelf zijn, konden we in alle openheid alles zeggen en kregen we direct het gevoel dat we gehoord werden en dat er wat mee gedaan werd. Na de nodige gesprekken, tips, aanwijzingen en veel werk thuis, kwamen we op het punt dat we weer op onze eigen benen konden staan. We zijn er volledig van overtuigd dat jij met je geboden hulp ons weer op de rails hebt gekregen. We zijn je hier erg dankbaar voor en we hopen dan ook dat je meerdere mensen deze hulp en steun kunt aanreiken, maar ook dat zij naderhand kunnen zeggen dat het ook bij hun gewerkt heeft".

"Janine is een therapeut die ons met open visier tegemoet trad. Warm en zonder oordeel, ons allebei in onze waarde latend luisterde zij naar ons en reageerde empatisch op onze verhalen. Haar houding alleen al was voor mij van helende waarde".

"Mijn man en ik (beiden in de 30) zaten regelmatig in een dal. We wisten beiden dat we absoluut bij mekaar wilden blijven, maar vonden wel dat het leuker zou moeten zijn, met een prettigere communicatie. We botsten beiden vaak tegen onbegrip van de ander aan en konden hier niet een gezond gesprek over voeren. Om deze redenen zijn we op zoek gegaan naar een relatiedeskundige voor een paar goede gesprekken. Bij Janine wisten we direct na het eerste gesprek dat dit was wat we nodig hadden. Janine nam goed de tijd en gaf ons de ruimte om uit te spreken wat uitgesproken moest worden, middels gerichte vragen, op een heel prettige manier. We hebben hier veel ruimte voor ervaren en ontdekt dat gedachten die we hebben over de ander, toch vaak niet kloppen. Dit gaf veel berusting en vrijheid. Enkele patronen die in onze communicatie belemmerend waren, kunnen we nu herkennen en daardoor makkelijker doorbreken. Wij zijn beide erg positief gestemd over onze gesprekken bij Janine en bevelen haar van harte aan!"

"Wij vonden het erg fijn dat jij ons zo goed hebt geholpen. Onze sessies verliepen altijd heel plezierig en in een fijne sfeer. Je had voor ons beiden aandacht en koos geen partij. Het gaat dan ook nog steeds goed met ons. We hebben het respect, vertrouwen en onze liefde voor elkaar weer gevonden en hopen dat nu na jouw steun te kunnen behouden."

"Wat ik vooral heb ervaren bij jou is het gemak waarmee je kunt uitleggen hoe bepaalde zaken voor de ander overkomen.
Het mooie is, dat je geen moment hebt geoordeeld, daar waar andere al een mening klaar hebben, kwam jij met nieuwe vragen. De heldere vragen en uitleg hebben gemaakt dat ik tussentijds daarvan gebruik heb kunnen maken en kon groeien als mens.
Je hebt mij meegegeven dat het gevoel van mij volstrekt normaal en begrijpelijk is, zonder dat het gevoel van de ander daarmee fout/ongewenst is.
Hierdoor is een aanzienlijk gedeelte van mijn zelfvertrouwen terug gevonden en ben ik mij veel meer bewust geworden van mijn eigen kunnen.
Ik weet zeker dat ik met regelmaat zal terugdenken aan onze gesprekken en ze weer eens tegen het licht zal houden."

Soms is het leven zwaar, komt alles tegelijk en kom je als gezin niet meer uit die vicieuze circkel. Dan kun je 2 dingen doen, ... of je geeft alles op waar je jaren voor geknokt
hebt of je zoekt hulp om hier samen weer uit te komen! Wij hebben voor het laatste gekozen want de liefde was er zeker nog wel en alles opgeven was voor ons geen optie dus hebben wij een afspraak gemaakt bij Janine.
Het was zeker niet altijd even makkelijk, vaak ook confronterend maar gaf je ook nieuwe inzichten, stof tot nadenken en langzamerhand in de praktijk toepassen.
Dankzij Janine, zien wij de toekomst weer positiever in en er zullen natuurlijk altijd valkuilen op de loer liggen en de aandachtspunten zullen blijven maar zij heeft ons geleerd, hoe wij hier mee om moeten/ kunnen gaan zodat wij niet weer in het "oude" patroon terug vallen. Ondanks dat het soms pittige gesprekken waren, was de sfeer altijd gemoedelijk, werden wij in onze waarde gelaten, bood zij een luisterend oor zonder vooroordelen, dit alles hebben wij als zeer prettig ervaren.
Dank je wel Janine voor alles wat jij voor ons betekent hebt, ons nieuwe inzichten en handvaten hebt gegeven om weer verder te kunnen als gezin!

"Een nieuw samengesteld gezin vraagt veel. We dachten het met veel liefde, humor en chemie vanuit de relatie in balans te brengen. Vanuit de partnerrelatie, met ieders kinderen, familie en vrienden in de context. Zoeken, aftasten, afstemmen, de juiste toon weten te vinden. We hebben gemerkt dat we dit niet alleen konden. De balans is door blinde vlekken soms zo moeilijk te zien en vast te houden. Het is hard werken. We hebben er voor gekozen een half jaar lang 1 x per 14 dagen gebruik te maken van Janine's inzichten, kennis, ervaring en warme ondersteuning te komen tot waar we nu zijn. Veel meer bewust van de mooie kanten van onze gezin, de relatie als fundament, de valkuilen, de onrealistische verwachtingen, het verdriet en de pijn van loslaten. Janine weet met veel humor, geduld, kennis en enthousiasme ons aan het werk te zetten. We hebben veel geleerd over patronen, balansen, communicatiestijlen, elkaar zien, maar daarin niet te vergeten wie wij individueel zijn. We gunnen iedereen die een nieuw gezin start zo'n tijd van bezinning en aandacht voor wat werkelijk belangrijk is met Janine als therapeut. Het werkt!".

"Wat betreft je kundigheid niets dan lof, wat onze gesprekken bijzonder maakte was dat ondanks ons leeftijdsverschil we elkaar goed aanvoelden en je me echt een goede feedback hebt gegeven. Nogmaals dank."

En een reactie van een verwijzer, een praktijkondersteuner GGZ van een huisartspraktijk in Groningen:
"Ik wil je bedanken voor de ontvangst van mijn verwijzingen. Heb voortdurend erg goede reacties gehad over je aanpak. Waarvoor dank. Hartelijke groet, Tobias"